Yoga, Hindistan’da ortaya çıkan fiziksel ve ruhsal iyilik halini artırmak için nefes almaya odaklanan bir egzersizdir.
Yoga
Yoga, Hindistan’da ortaya çıkan fiziksel ve ruhsal iyilik halini artırmak için nefes almaya odaklanan bir egzersizdir. Beden ve ruh sağlığını koruyan yoga, stresi azaltmak, güç ve esnekliği arttırmak için tasarlanmış bir dizi hareket, nefes egzersizleri ve meditasyon içerir. Zihin ve beden arasında farkındalık ve uyum sağlamak amacıyla yapılır. Yoga yapmayı, “zihin ve bedeninizle çıkacağınız bir yolculuk” olarak tanımlayabiliriz.
Yoga Yapmanın Faydaları
Yoga yapmanın hem beden sağlığına hem de ruh sağlığına birçok faydası vardır. yoga; kasları güçlendirir, solunum ve kalp sağlığını destekler. Stres, kaygı ve depresyona iyi gelir. Kronik ağrıları azaltır. Düzenli uyumanıza yardımcı olur. Yaşam kalitesini arttırır. Yoga yapmak dünyada birçok ülkede alternatif ve tamamlayıcı tıp olarak kabul edilmektedir.
Yoganın 8 Basamağı
Beden ve zihin ile çıkacağınız bir yolculuk olan yoganın 8 basamağı vardır. Bunlar; Yama, Niyama, Asana, Pranayama, Pratyahara, Dharana, Dhyana ve Samadhi’dir.
Yama: Kişinin olumsuzluklardan arınması,
Niyama: İradenin güçlendirilmesi,
Asana: Vücudun dengeli, esnek ve güçlü hale gelmesi için yapılan hareketler,
Pranayama: Nefes ve enerji teknikleri,
Pratyahara: Duyuların dış dünyadan iç dünyaya yönlendirilmesi,
Dharana: Odaklanma uygulamaları,
Dhyana: Pozitif düşünce ve meditasyon,
Samadhi: Aydınlanma ve bütünün idrak edilmesi
Yoga Türleri Nelerdir ?
Fiziksel ya da meditasyona dayalı birbirinden farklı birçok yoga çeşidi vardır. Kendinize uygun olan yoga çeşidini bulmanıza yardımcı olabilmek için yoga türleri şunlardır;
Hatha Yoga: Asana denilen yoga duruşlarının ve nefes egzersizlerinin daha yoğun kullanıldığı yoga çeşididir. Hatha yoga yeni başlayanlar için iyi bir seçimdir.
Ashtanga Yoga: Bu yoga çeşidi belirli sırayı takip eden ve her zaman aynı şekilde uygulanan bir dizi duruştan oluşur. Amaç, her bir duruşta nefes farkındalığı kazanmaktır.
Vinyasa Yoga: Atletik bir yoga stili olan vinyasa yoga da hareketler nefesinizle kontrol edilir ve her nefeste bir duruştan diğerine geçilir. Ancak sabit bir akış söz konusu değildir.
Kundalini Yoga: Bu yoga çeşidinde insan vücudunda gizlenen enerjinin açığa çıkarılması amaçlanır. Fiziksel duruşların ve mediatsyonun eşit olarak uygulandığı yoga çeşididir.
Bikram Yoga: Yaklaşık 90 dakikalık egzersiz programından oluşan bikram yoga, 26 yoga duruşundan ve iki nefes egzersizinden oluşur. Bu yoga çeşidinin diğerlerinden farkı %40 nem oranına ve 40 derece sıcaklığa sahip odada yapılmasıdır.
Yin Yoga: Yeni başlayanlar için ideal seçenecek olan yin yoga, yavaş tempolu bir yoga çeşididir. Oturma duruşlarının uzunluğu ile karakterize olan bu yoga çeşidi, iç huzuru bulmanıza yardımcı olacaktır.
Restoratif Yoga: Yorucu bir günün ardından zihninizi gevşetmek için restoratif yoga tam size göre ! Vücut kaslarının gevşemesini sağlayan restoratif yoga çeşidinde duruşlar kolay ve rahatlatıcıdır. Zihnin temizlenmesine ve serbest bırakılmasına yardımcı olur.
Jivamukti Yoga: Vinyasa yoga egzersizlerinden oluşan bu yoga çeşidi, nefes egzersizleri ve bir dizi duruş içerir. Oldukça eğlenceli bir yoga çeşidi olan jivamukti yoga, hem ruhsal hem de fiziksel bir egzersizdir.
Meditasyon Terapisi
Meditasyon, binlerce yıldır rahatlama ve stres azaltmak için yaygın olarak yapılmaktadır. Zihin sağlığı açısından oldukça faydalı olan meditasyon, kişiye iç huzuru verir. Meditasyon esnasında derin odaklanma olur ve kişide strese neden olan olumsuz düşünce akışı uzaklaştırılır. Kişi meditasyon sonunda kendini fiziksel ve ruhsal anlamda iyi hisseder.
Meditasyon Terapisi Yapmanın Faydaları Nelerdir ?
Yapılan araştırmalara göre meditasyon terapisi kişilere fiziksel ve zihinsel açıdan birçok fayda sağlamaktadır. Meditasyonun faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz;
Meditasyon Nasıl Yapılır ?
Meditasyon yapmaya başlamak için öncelikle sessiz bir yer bulup oturmanız gerekir. Dışarıdan sizi rahatsız edecek hiçbir gürültünün olmaması gerekir. Bunun için telefonunuzun sessizde olduğundan emin olmalısınız. Daha sonra hiç gergin olmadan düz bir şekilde oturun. Nefesinizi yavaşça vererek dikkatinizi odaklayın. Dikkatinizi dağıtan bir düşünce ya da başka bir şey olduğunda onların gelip gitmesine izin verin. Zihin bir kez dağıldığında, dikkatinizi dağıtan düşünceyi kabullenin ve aklınıza geldiği kadar gitmesine izin vermeye çalışın. Daha sonra dikkatinizi nazikçe nefesinize geri getirin. Meditasyon terapisi sırasında dikkatinizin dağılması son derece normaldir. Bu durum yeni başlayanlar için endişe olarak görülebilir. Ancak dikkatin dağılması da meditasyon sürecinin bir parçasıdır.
Nefes Terapisi
Nefes terapisi; stres, anksiyete, depresyon, uyku bozuklukları gibi kişinin ruh sağlığını etkileyen durumların giderilmesine yardımcı olmak için yapılabilir. Nefes egzersizleri hem zihin sağlığı hem de beden sağlığının korunmasına yardımcı olur. Doğru nefes teknikleri sayesinde zihin gevşer, strese neden olan olumsuz düşünceler ortadan kalkar. Nefes alma şeklimiz farkında olmasak da yaşamımızı etkiler. Her gün düzenli olarak yapılan nefes terapisi kişinin yaşam kalitesini arttırır.
Nefes Terapisi Nasıl Yapılır ?
Nefes terapisi zihin ve beden sağlığı için doktorlar tarafından önerilmektedir. Stresi azaltan nefes terapisi, yer mekan kısıtlaması olmaksızın herkes tarafından kolaylıkla yapılabilir. İşte kendi kendinize yapabileceğiniz basit nefes terapisi rutini;
Nefes Egzersizi Yapmanın Faydaları Nelerdir ?
Nefes egzersizleri, tekniğine uygun ve doğru bir şekilde yapıldığında birçok faydası bulunmaktadır. Düzenli ve doğru bir şekilde yapılan nefes egzersizinin faydaları şu şekildedir;
Aletli Pilates
Aletli pilates diye bilinen reformer pilates, vücudu esnetmek ve sıkılaştırmak amacıyla, ekipman kullanılarak yapılan pilates çeşididir. Vücuda inanılmaz faydası olan aletli pilates son yıllarda oldukça popülerdir. Aletli pilates mat üstünde yapılan pilatesten farklı olarak özel olarak tasarlanan aletlerden yararlanılarak yapılıyor. Bedene güç ve denge kazandırmayı hedefleyen reformer pilates, kişinin kendi ağırlığını kullanılarak yapılıyor. Diyafram nefesine de dikkat edilerek yapılan aletli pilates aynı zamanda duruşunuzu düzelterek doğru postür kazanmanız sağlanıyor.
Aletli Pilates Nasıl Yapılır ?
Reformer pilates mat ile yapılan pilatesten daha fazla hareket imkanı sağlıyor. Çünkü yatağa benzeyen özel tasarlanmış ekipmanları bulunuyor. Bu sayede egzersizleri sırt üstü veya yan yatarak, oturarak, ayakta durarak, kemerleri çekerek, ayak barını iterek, omuz bloklarına oturarak, baş aşağı sarkarak gibi şekillerde yapılıyor. Yani aletli pilates kişiye çok çeşitli çalışma olanağı sunuyor. Aletler aynı zamanda mat üzerinde yapılması mümkün olmayan egzersizleri daha kolay veya daha zor hale getirecek direnci de oluşturabiliyor.
Aletli Pilatesin Faydaları Nelerdir ?
En büyük avantajı mat kullanılarak yapılan pilatesten daha hızlı sürede sonuç veren aletli pilatesin birçok faydası bulunmaktadır.
10 seansta farkı hissedeceksiniz. 20 de farkı görecek ve 30. Seansta tümüyle yepyeni bir vücuda sahip olacaksınız
Mat Pilates
Pilates, bedenin dengesine ve sağlıklı duruşuna yardımcı olan, omurgayı desteklemekte belirgin işlevi olan merkez kas grupları üzerine yoğunlaşan, aynı zamanda nefes teknikleri ve zihinsel konsantrasyon da içeren, güçlendirici, sıkılaştırıcı ve dengeleyici bir egzersiz programıdır.
Mat Pilates, mat üzerinde bölge bölge kasları çalıştırarak, ayakta ve yerde yapılan hareketler dizisiyle kas dokusunu güçlendirirken aynı zamanda vücut dayanıklılığını, kemik yoğunluğunu ve eklemlerin hareket kabiliyetini de artırır. Yogatime’da Mat Pilates dersleri yapıyoruz; kimi zaman bant gibi yardımcı malzemeler kullanılmakla birlikte, coğunlukla malzemesiz, yalnızca kendi beden ağırlığınızı kullanılarak Pilates dersleri uygulanmaktadır.
Bedeninizde hızlı bir toparlanma, karın, kalça ve bacaklarda sıkılaşma, duruşunuzda bir güçlenme arayışındaysanız Pilates tam size göre!
Fitness Nedir?
“Fitness” kelimesinin sözlük anlamı; vücudun sağlıklı ve formda olmasıdır.
Fitness genellikle spor salonlarında aletli yapılması tercih edilen bir spordur. Yavaş ya da hızlı tempo yürüyüş, koşu, tırmanma, kürek çekme, pedal çevirme gibi doğada sağlıklı kalma amacı ile yapabileceğiniz sporların tamanını aletlerle yapabilmenize olanak sağlar.
Fitness antrenmanları kişiden kişiye farklı planlanır. Kişinin boy, kilo, kemik, yağ ve kas oranları ölçümlendirildikten sonra, antrenör tarafından özel bir program oluşturulur. Bu programda hangi hareketlerin kaçar dakika , hangi sırayla yapılacağı yazılıdır. Fitness yapanlar, antrenörlerinin kendilerine özel hazırladıkları programa mutlaka uymalı, spora başlamadan önce ısınma hareketleri ile vücudu fitnessa hazırlamalıdır. Ayrıca fitnessa uygun kıyafet ve ayakkabı seçimi yapılmalıdır. Spor esnasında ve bitiminde vücudun kaybettiği sıvıyı geri kazanması için bol bol su içilmelidir.
Fitness'ın Faydaları Nelerdir?
Bungeefly Nedir ?
Bungee Fly , vücutta; bel bölgesine giyilmiş, harnese takılan elastik kordonların, profesyonel dağcılık kayışlarıyla desteklenmesiyle gerçekleştirilen, yeni bir sanatsal ve sportif aktivite türüdür: Elastik kordonların geri çekmesi, havada hareket etmenize ve yerçekimine karşı sınırsız bir deneyim yaşamanıza olanak sağlar.
Bungee Fly egzersiz seansı sırasında, normal zemin egzersizinden daha yukarıda, daha akıcı ve daha hafiflemiş bir şekilde, hareketler gerçekleştirebilirsiniz. Bu egzersiz sisteminde çalışırken; ayaklarınız yerden kesilecek, tamamen bir uçma hissi yaşayacaksınız ve yere inişinizle birlikte, tekrar sıçrayıp, havalanabileceksiniz.
Bungeefly Faydaları
Kilo Verdirir
Zıplamak, fazla kiloları yakmak için iyi bir egzersizdir. Düzenli zıplamak, koşu, bisiklet veya yüzmede olduğu gibi vücutta kalorilerin yakılmasını sağlar. Zıplama yoluyla lenf sistemi uyarılır. Böylece egzersiz esnasında metabolizmanın hareketlenmesinin sonucu, ortaya çıkan toksinlerin vücuttan atılması daha kolay hale gelir.
Enerji Artırır
Ritmik zıplama büyük adele gruplarını çalıştırır, soluk alıp vermeyi ve kan akışını hızlandırarak kalbin ritmini düzenler. Bu dolaşımın hızlanması hücrelere taşınan oksijeni ve besin miktarını da artırarak vücudun, enerji seviyesini yükseltir, canlılık sağlar.
Eklemleri Korur
Zıplama güvenli ve faydalı hafif etkili bir idmandır. Esnek kordlara bağlı olarak zıplamak, sert bir zeminde yapılan benzer idman hareketlerine göre, eklemler üzerinde hissedilen darbelerin etkisini çok aza indirdiğinden, çalışmayı daha kolay ve güvenli hale getirir. Bu nedenle eklem sorunları ve sırt ağrılarına karşı çok etkili bir egzersiz yöntemidir.
Detoksu Destekler
Bungee Fly yapmak; vücudun kendi kendisini temizlemesine, mükemmel bir şekilde yardımcı olur. Lenflerimiz, kalbimiz gibi bir pompa değildir; lenf dolaşımının uyarabilmesi yerçekimine ve kas hareketine ihtiyaç vardır. Bungee Fly ile yapılan ritmik sıçrama her ikisini de sağlar. Vücut ısımız yükseldiğinde terlemeye başlarız, böylece deri yoluyla vücudumuz asitli atıklardan temizlenir. Bungee Fly yapmak, büyük kas gruplarının konsantrasyonunu sağlar, vücudu alkalize eden oksijeni bütün dokulara taşır, karın bölgesindeki organları uyarır, katı atıkların bağırsaklarımızdan geçişini destekler ve kolaylaştırır.
Bağışıklığı Güçlendirir
Bağışıklık hücrelerimizin çoğu lenf sistemiyle taşınır. Lenf dolaşımını güçlendirmek, bu hücrelerin bütün vücudumuzda hareketliliğini ve faaliyetlerini de artırır, vücudumuzun enfeksiyonlarla ve hastalıklarla savaşmasına yardımcı olur.
Sinir Sistemini Geliştirir, Sakinleştirir
Fitness ve sıçrama hareketleriyle, yani vücudumuzun yukarı ve aşağı doğru yaptığı ritmik hareketle, vücudumuzu daha iyi hissederiz. Değişik hareketlerin bir arada yapılması, koordinasyonumuzu zorlar ve geliştirir. Zıplama aynı zamanda iyi bir stres azaltıcıdır. Birbirini tekrar eden sıçramalar, gevşemenizi sağlar.
Modern Dans
Modern dans herhangi bir dans tekniğine bağlı kalmaksızın bireyin özgürce duygularını gövdesiyle anlatması kendini dans ile gerçekleştirmesidir.
Modern Dansın Faydaları
Yetişkin Bale
Bale her yaştan insanın hem hobi hem profesyonelleşmek için yapabileceği bir dans türüdür.Yetişkin bale eğitim programları genel olarak günlük hayatın sıkıcı taraflarından uzak, eğlenceli ve sanat dolu bir ortamda sosyalleşmek isteyen insanların tercih ettiği programlardır. Bale ile sağlıklı bir vücuda kavuşabilir ve pozitif bir bakış açısıyla hayatınızı güzelleştirmeye başlayabilirsiniz.
1. Bedensel Farkındalık Yaratır
Yetişkin bale eğitimleri ile hem eğlenceli hem de sağlıklı bir yolculuğa giriş yaptığınız ve bedeninizi daha iyi tanımaya başladığınız bir süreçtir. Bale figürleri ile vücudunuzun sınırlarını keşfederek daha önce farkına varmadığınız ve hatta varlığından habersiz olduğunuz vücut noktalarınızı hissetmiş olursunuz. Vücudunuzdaki her kas gerildiği için bale eğitimleri sonunda kendinizi yeniden doğmuş gibi hissetmeniz olası bir ihtimaldir.
2.Esneklik ve Güç Kazandırır
Bale, figürleri itibariyle oldukça esneklik kazandıran ve kas gücü oluşturan bir dans türüdür. Hatta eğitime başladığınız ilk hafta yapamayacağınız algısına kapılacağınız kadar çok esneklik gerektirir. Fakat doğru ve düzenli bir çalışma ile eğitime başladığınız ilk hafta kapıldığınız negatif düşüncelerin yerini esneyebiliyor olmanızın getirdiği mutluluk hissi alacaktır. Vücudunuz esnediği ve kaslarınız güçlendiği için kendinizi daha güçlü hissedeceksiniz.
3.Yaratıcılık Kazandırır
Bale eğitimi birçok figürü ile zamanla bedeniniz ile kendinizi ifade edebilmeyi öğretir. Kendinizi vücudunuzla ifade edebilme seçeneğiniz geliştikçe yaratıcılığınız da artacaktır. Artık her figürü ve somut nesneleri kafanızda daha değişik ve renkli düşünmeye başlayacak ve hayata farklı bakış açıları ile bakmayı öğreneceksiniz.
4.İş Hayatında ve Sosyal Hayatta Özgüvenli Olmanızı Sağlar
Bale kuralcılığı ve sorumluluk duygusu aşılaması ile hayat düzeninizi olumlu yönde değiştirir. Bale eğitimleri ile sorumluluk duygusu kazanacak ve iş hayatınızda da bu sorumluluk bilinci ile hareket ettiğinizi göreceksiniz. Böylece balenin yetişkinlere faydaları olarak hem sosyal yaşamda hem de iş hayatında yoluna giren her işinizin sonunda özgüvenli ve mutlu hissetmeniz de sayılabilir.
5.Müzik ve Ritim Duygunuzu Artırır
Bale ve müzik elbette ayrılmaz bir ikilidir. Balenin yetişkinlere faydaları arasında en önemli konulardan biri olan müzik ve ritim duygusunun gelişmesi, her kültürden ve her tarzdan müzik ile bale yapabilmenin getirdiği faydalar arasındadır.
Zumba
Zumba, aerobik hareketleri dans ile birleştiren bir egzersiz türüdür. Latin Amerika kökenli olan bu egzersiz, hem eğlenmenize hem formunuzu korumanıza yardımcı olur. Her yaştan insanın güvenle yapabileceği zumba, yaşamınıza zindelik katmanın harika bir yolu. Tüm bu nedenlerden dolayı eğlenceli bir kardiyo olan zumbanın birçok faydası bulunuyor.
1. Kilo Vermenize Yardımcı Olur
Vücut ağırlığına ve egzersizin yoğunluğuna bağlı olarak değişse de zumba dansı, bir saatte 400 ile 900 arası kalori yakımı sağlıyor. Bu yüzden zumba, kilo vermeyi hedefleyen kişiler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Haftada iki veya üç kere yapılan zumba antrenmanı, dengeli beslenme ile kilo hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olabilir.
2. Ruh Sağlığını Olumlu Etkiler
Zumba, aslında ruh sağlığına birçok farklı açıdan fayda sağlıyor. Özellikle stres ve kaygı düzeyinizi azaltmak istiyorsanız aradığınız aktivite zumba olabilir. Zumba sayesinde stres atıp günlük hayatın problemlerinden uzaklaşabilir ve formunuzu koruyabilirsiniz. Ayrıca zumba, gruplar hâlinde yapılan bir egzersiz olduğu için sosyalleşerek pozitif hissedebilirsiniz. Grup hâlinde gerçekleştirilen dersler, size sosyal etkileşimde bulunabilme fırsatı veriyor ve yeni ilişkiler kurmanıza yardımcı oluyor.
3. Kalp ve Damar Sağlığına İyi Gelir
Zumba, kardiyovasküler sağlığa katkıda bulunan pek çok hareketi içeriyor. Düzenli olarak yapıldığında ise kardiyak aritmi ve tromboz gibi hastalıkları önlemeye yardımcı oluyor. Bu sayede zumba ile sadece forma girmekle kalmayıp aynı zamanda kalp sağlığınızı da güçlendirmeniz mümkün.
4. Kondisyon Geliştirir
Zumbanın harika yönlerinden bir diğeri, kondisyonunuzu geliştirmenize imkân tanıması. Egzersiz sırasında vücudunuzun farklı kısımlarını aynı anda hareket ettirmeniz gerektiği için zumba kondisyon geliştirme konusunda biçilmiş kaftan! Sürekli hareket etmek ilk başta biraz zorlayıcı gelse de antrenman ilerledikçe buna alışıp dayanıklılığınızı artıracaksınız.
5. Vücudu Sıkılaştırır
Zumbanın faydaları saymakla bitmiyor! Zumbadaki dans hareketleri; karın, bacak ve kalçalardaki kas gruplarını güçlendirici niteliğe sahip. Bu nedenle zumba, vücudunuzu sıkılaştırmak ve şekillendirmek için de mükemmel bir seçenek.
6. Dayanıklılığınızı Artırır
Eğer düzenli olarak zumba yaparsanız vücut direnciniz de artar. Çünkü egzersiz sırasında vücudunuzdaki neredeyse tüm kaslar hareket eder. Aynı zamanda dengede kalmak için çaba sarf etmeniz gerekir. Bu durum başta zorlayıcı gibi gözükse de zumba, zamanla dayanıklılığınızı artıracak.
7. Duruşunuzu Düzeltmenize Yardımcı Olur
Eğer kambur durmaktan şikâyet ediyorsanız zumba sizin için doğru bir seçim olabilir. Bilgisayar kullanımı ve masabaşı işlerin artması nedeniyle çoğu kişi bu durumdanşikayetçi. Zumba dansı, sırt ve boyun kaslarınızı güçlendirerek postürünüzü düzeltmeye yardımcı oluyor. Bu sayede sadece görünümünüzü düzeltmekle kalmayıp iyi bir duruş kazanarak gündelik işlerinizi daha kolay yapabilirsiniz.
8. Öz Güveninizi Artırır
Gruplar hâlinde yapılan zumba dansları, öz güveninizi ve sosyal becerilerinizi artırır. Müzik ve dans sayesinde stresinizin ve negatif hislerinizin azaldığına şahit olabilirsiniz. Antrenman sırasında ürettiğiniz için mutluluğunuz artar ve bu da sosyal hayatınıza yansır.
9. Her Yaştan İnsan İçin Uygun
Zumba hareketleri, kişinin yaşına ve ihtiyaçlarına göre değiştirebildiği için herkes zumba derslerine katılabilir. Zumba, eğlenceli figürler ve müzikler eşliğinde yapılan bir spor olduğu için ileri yaştaki kişiler de egzersiz yapmanın tadını çıkarır. Ayrıca zumba yaparken fazla ekipmana ihtiyaç duyulmadığı için yeni başlayanlar için çok uygun. Fitness seviyeniz ne olursa olsun keyifli bir şekilde zumba yapabilirsiniz.
Mat Pilates
Pilates, bedenin dengesine ve sağlıklı duruşuna yardımcı olan, omurgayı desteklemekte belirgin işlevi olan merkez kas grupları üzerine yoğunlaşan, aynı zamanda nefes teknikleri ve zihinsel konsantrasyon da içeren, güçlendirici, sıkılaştırıcı ve dengeleyici bir egzersiz programıdır.
Mat Pilates, mat üzerinde bölge bölge kasları çalıştırarak, ayakta ve yerde yapılan hareketler dizisiyle kas dokusunu güçlendirirken aynı zamanda vücut dayanıklılığını, kemik yoğunluğunu ve eklemlerin hareket kabiliyetini de artırır. Yogatime’da Mat Pilates dersleri yapıyoruz; kimi zaman bant gibi yardımcı malzemeler kullanılmakla birlikte, coğunlukla malzemesiz, yalnızca kendi beden ağırlığınızı kullanılarak Pilates dersleri uygulanmaktadır.
Bedeninizde hızlı bir toparlanma, karın, kalça ve bacaklarda sıkılaşma, duruşunuzda bir güçlenme arayışındaysanız Pilates tam size göre! Daha ilk derste etkilerini hissedeceğiniz Pilates ile bir kaç ay içinde bedeninizdeki değişimi gözlemleyin.
Modern Dans
Modern dans herhangi bir dans tekniğine bağlı kalmaksızın bireyin özgürce duygularını gövdesiyle anlatması kendini dans ile gerçekleştirmesidir.
Modern Dansın Faydaları
Vücudunuzun Form Düzeyini ve Esnekliğini arttırır
Koordinasyonunuzu Arttırır
Müzikal Becerilerinizi Keskinleştirir
Güç ve Dayanıklılığınızı arttırır
Zumba
Zumba, aerobik hareketleri dans ile birleştiren bir egzersiz türüdür. Latin Amerika kökenli olan bu egzersiz, hem eğlenmenize hem formunuzu korumanıza yardımcı olur. Her yaştan insanın güvenle yapabileceği zumba, yaşamınıza zindelik katmanın harika bir yolu. Tüm bu nedenlerden dolayı eğlenceli bir kardiyo olan zumbanın birçok faydası bulunuyor.
Kilo Vermenize Yardımcı Olur
Vücut ağırlığına ve egzersizin yoğunluğuna bağlı olarak değişse de zumba dansı, bir saatte 400 ile 900 arası kalori yakımı sağlıyor. Bu yüzden zumba, kilo vermeyi hedefleyen kişiler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Haftada iki veya üç kere yapılan zumba antrenmanı, dengeli beslenme ile kilo hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olabilir.
2. Ruh Sağlığını Olumlu Etkiler
Zumba, aslında ruh sağlığına birçok farklı açıdan fayda sağlıyor. Özellikle stres ve kaygı düzeyinizi azaltmak istiyorsanız aradığınız aktivite zumba olabilir. Zumba sayesinde stres atıp günlük hayatın problemlerinden uzaklaşabilir ve formunuzu koruyabilirsiniz. Ayrıca zumba, gruplar hâlinde yapılan bir egzersiz olduğu için sosyalleşerek pozitif hissedebilirsiniz. Grup hâlinde gerçekleştirilen dersler, size sosyal etkileşimde bulunabilme fırsatı veriyor ve yeni ilişkiler kurmanıza yardımcı oluyor.
3. Kalp ve Damar Sağlığına İyi Gelir
Zumba, kardiyovasküler sağlığa katkıda bulunan pek çok hareketi içeriyor. Düzenli olarak yapıldığında ise kardiyak aritmi ve tromboz gibi hastalıkları önlemeye yardımcı oluyor. Bu sayede zumba ile sadece forma girmekle kalmayıp aynı zamanda kalp sağlığınızı da güçlendirmeniz mümkün.
4. Kondisyon Geliştirir
Zumbanın harika yönlerinden bir diğeri, kondisyonunuzu geliştirmenize imkân tanıması. Egzersiz sırasında vücudunuzun farklı kısımlarını aynı anda hareket ettirmeniz gerektiği için zumba kondisyon geliştirme konusunda biçilmiş kaftan! Sürekli hareket etmek ilk başta biraz zorlayıcı gelse de antrenman ilerledikçe buna alışıp dayanıklılığınızı artıracaksınız.
5. Vücudu Sıkılaştırır
Zumbanın faydaları saymakla bitmiyor! Zumbadaki dans hareketleri; karın, bacak ve kalçalardaki kas gruplarını güçlendirici niteliğe sahip. Bu nedenle zumba, vücudunuzu sıkılaştırmak ve şekillendirmek için de mükemmel bir seçenek.
6. Dayanıklılığınızı Artırır
Eğer düzenli olarak zumba yaparsanız vücut direnciniz de artar. Çünkü egzersiz sırasında vücudunuzdaki neredeyse tüm kaslar hareket eder. Aynı zamanda dengede kalmak için çaba sarf etmeniz gerekir. Bu durum başta zorlayıcı gibi gözükse de zumba, zamanla dayanıklılığınızı artıracak.
7. Duruşunuzu Düzeltmenize Yardımcı Olur
Eğer kambur durmaktan şikâyet ediyorsanız zumba sizin için doğru bir seçim olabilir. Bilgisayar kullanımı ve masabaşı işlerin artması nedeniyle çoğu kişi bu durumdanşikayetçi. Zumba dansı, sırt ve boyun kaslarınızı güçlendirerek postürünüzü düzeltmeye yardımcı oluyor. Bu sayede sadece görünümünüzü düzeltmekle kalmayıp iyi bir duruş kazanarak gündelik işlerinizi daha kolay yapabilirsiniz.
8. Öz Güveninizi Artırır
Gruplar hâlinde yapılan zumba dansları, öz güveninizi ve sosyal becerilerinizi artırır. Müzik ve dans sayesinde stresinizin ve negatif hislerinizin azaldığına şahit olabilirsiniz. Antrenman sırasında ürettiğiniz için mutluluğunuz artar ve bu da sosyal hayatınıza yansır.
9. Her Yaştan İnsan İçin Uygun
Zumba hareketleri, kişinin yaşına ve ihtiyaçlarına göre değiştirebildiği için herkes zumba derslerine katılabilir. Zumba, eğlenceli figürler ve müzikler eşliğinde yapılan bir spor olduğu için ileri yaştaki kişiler de egzersiz yapmanın tadını çıkarır. Ayrıca zumba yaparken fazla ekipmana ihtiyaç duyulmadığı için yeni başlayanlar için çok uygun. Fitness seviyeniz ne olursa olsun keyifli bir şekilde zumba yapabilirsiniz.
Yetişkin Bale
Bale her yaştan insanın hem hobi hem profesyonelleşmek için yapabileceği bir dans türüdür.
Yetişkin bale eğitim programları genel olarak günlük hayatın sıkıcı taraflarından uzak, eğlenceli ve sanat dolu bir ortamda sosyalleşmek isteyen insanların tercih ettiği programlardır. Bale ile sağlıklı bir vücuda kavuşabilir ve pozitif bir bakış açısıyla hayatınızı güzelleştirmeye başlayabilirsiniz.
1. Bedensel Farkındalık Yaratır
Yetişkin bale eğitimleri ile hem eğlenceli hem de sağlıklı bir yolculuğa giriş yaptığınız ve bedeninizi daha iyi tanımaya başladığınız bir süreçtir. Bale figürleri ile vücudunuzun sınırlarını keşfederek daha önce farkına varmadığınız ve hatta varlığından habersiz olduğunuz vücut noktalarınızı hissetmiş olursunuz. Vücudunuzdaki her kas gerildiği için bale eğitimleri sonunda kendinizi yeniden doğmuş gibi hissetmeniz olası bir ihtimaldir.
2. Esneklik ve Güç Kazandırır
Bale, figürleri itibariyle oldukça esneklik kazandıran ve kas gücü oluşturan bir dans türüdür. Hatta eğitime başladığınız ilk hafta yapamayacağınız algısına kapılacağınız kadar çok esneklik gerektirir. Fakat doğru ve düzenli bir çalışma ile eğitime başladığınız ilk hafta kapıldığınız negatif düşüncelerin yerini esneyebiliyor olmanızın getirdiği mutluluk hissi alacaktır. Vücudunuz esnediği ve kaslarınız güçlendiği için kendinizi daha güçlü hissedeceksiniz.
3. Yaratıcılık Kazandırır
Bale eğitimi birçok figürü ile zamanla bedeniniz ile kendinizi ifade edebilmeyi öğretir. Kendinizi vücudunuzla ifade edebilme seçeneğiniz geliştikçe yaratıcılığınız da artacaktır. Artık her figürü ve somut nesneleri kafanızda daha değişik ve renkli düşünmeye başlayacak ve hayata farklı bakış açıları ile bakmayı öğreneceksiniz.
4. İş Hayatında ve Sosyal Hayatta Özgüvenli Olmanızı Sağlar
Bale kuralcılığı ve sorumluluk duygusu aşılaması ile hayat düzeninizi olumlu yönde değiştirir. Bale eğitimleri ile sorumluluk duygusu kazanacak ve iş hayatınızda da bu sorumluluk bilinci ile hareket ettiğinizi göreceksiniz. Böylece balenin yetişkinlere faydaları olarak hem sosyal yaşamda hem de iş hayatında yoluna giren her işinizin sonunda özgüvenli ve mutlu hissetmeniz de sayılabilir.
5. Müzik ve Ritim Duygunuzu Artırır
Bale ve müzik elbette ayrılmaz bir ikilidir. Balenin yetişkinlere faydaları arasında en önemli konulardan biri olan müzik ve ritim duygusunun gelişmesi, her kültürden ve her tarzdan müzik ile bale yapabilmenin getirdiği faydalar arasındadır.
Bungeefly
Bungee Fly , vücutta; bel bölgesine giyilmiş, harnese takılan elastik kordonların, profesyonel dağcılık kayışlarıyla desteklenmesiyle gerçekleştirilen, yeni bir sanatsal ve sportif aktivite türüdür: Elastik kordonların geri çekmesi, havada hareket etmenize ve yerçekimine karşı sınırsız bir deneyim yaşamanıza olanak sağlar.
Bungee Fly egzersiz seansı sırasında, normal zemin egzersizinden daha yukarıda, daha akıcı ve daha hafiflemiş bir şekilde, hareketler gerçekleştirebilirsiniz. Bu egzersiz sisteminde çalışırken; ayaklarınız yerden kesilecek, tamamen bir uçma hissi yaşayacaksınız ve yere inişinizle birlikte, tekrar sıçrayıp, havalanabileceksiniz.
Fitness Dersi
Fitness, kişilerin günlük olarak gerçekleştirdikleri ve farklı birçok egzersize sahip olan sağlıklı yaşamı destekleyen bir spordur. Kişilerin düzenli olarak gerçekleştirdikleri fitness antrenmanları, kişilerin zinde kalmasına, enerjik olmasına ve sağlıklı bir yaşam sürmelerini sağlamaktadır. Çoğu kişi fitnessı vücut geliştirme egzersizleri olarak görse de aslında, kişilerin sağlıklı olmasını ve birçok hastalığa karşı koruma sağlamasına imkan sunmaktadır.
Fitnessın vücuda faydaları şu şekilde sıralanabilir;
Kişilerin dinç olmasını sağlar.
Kalori yakımı için oldukça etkilidir.
Vücudun sıkı bir forma sahip olmasını sağlar.
Vücuttaki yağ oranının azalmasını ve kas kütlesinin artmasını sağlar.
Fitness, beyne giden oksijen kapasitesinin artmasını sağlar.
Halsizliğin ve yorgunluğun giderilmesini sağlar.
Fitness egzersizinden sonra vücut dinlenirken ekstra kalori yakımına devam eder.
Kangoo Jumps
Spor yapmanın bazen sıkıcı bir zorunluluk olduğu hissinden kurtarıp, bunu müzik ve dans eşliğinde eğlenceli hale getiren Kangoo Jumps’ı siz de deneyebilirsiniz. Sağlıklı ve fit olmak hiç bu kadar eğlenceli olmamıştı.
Kangoo Jumps Yapmanın Faydaları Nelerdir?
Zaman içinde üzerinde birçok değişiklikler yapılmış ve en son 1990’lı yıllarda NASA, ayakkabılar üzerinde çalışmalar ve geliştirmeler yaparak, şu anki halini almasını sağlamış ve Kangoo Jumps’ı insanoğlunun icat ettiği en faydalı spor faaliyeti olarak adlandırmıştır. Bunun sebebi ise Kangoo Jumps’ın spor esnasında eklem, omurga ve kaslarımıza binen yük ve basıncı %80’e kadar absorbe etmesidir. Dolayısı ile spor yaparken ve yaptıktan sonra herhangi bir eklem veya yoğun kas ağrısı duyulmamaktadır.
Bunun yanında kardiovasküler sistem, lenfatik sistem, kan dolaşımı, trigliserit, kolesterol, şeker hastalığı, tansiyon, duruş bozuklukları gibi birçok fiziksel rahatsızlıklar üzerinde etkili olup; uyku problemleri, koordinasyon yeteneği, beyin fonksiyonlarının hızlı çalışması, dikkat artışının düzenlenmesi ve gelişiminde de etkin rol oynar. Tüm vücudu çalıştırarak aylık %3 oranında kemik gelişimine katkıda bulunur. Başlangıçta 1 saatte 600 ile 800 kcal/h, 2-3 ay içinde ise 1200-1500 kcal/h yakabilirsiniz.
Kangoo Jumps ile Kilo ve Kas Kontrolü
Kangoo Jumps ile kilo vermek lenfatik sistem ile ilişkilidir. Yeterince hareket etmezsek yüksek seviyede toksin lenf sistemine dolar ve hücrelerimizi zehirler. Bazı bölgelerde ise lenf sıvısı selülite dönüşür. Araştırmalar, lenf sistemimizin etkisi azaldığında metabolizma hızımızın da düştüğünü göstermiştir.
Kangoo Jumps’ı düzenli kullandığımızda metabolizma hızımız artacak ve kas elastikiyeti gelişecektir. Kangoo Jumps ile fazla kilosu olanlar yağ yakar, kilo verir. Kilo fazlası olmayanlar ise kas yapar ve kaslarını geliştirir. Bölgesel zayıflama için Kangoo Boot Camp programı uygulanır. Bu programda Kangoo Power sonrası 15-20 dakika yer hareketleri ile yağ yakmak için istediğimiz bölge çalıştırılır. Kangoo Jumps Egzersiz Süresi Her seans 45-60 dakika olmak üzere önerilen süre haftada 2-3 gündür.
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
Alanında uzman ekibimiz, aklınıza takılan tüm konularda size cevap vermek için hizmetinizde!